Matkailuajoneuvoille sovellettavat ajokorttiluokat

B-luokka

Ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja jotka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa ylittää 750 kg mutta ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 3 500 kg.

B/96-kevyt yhdistelmä ajokortti (B+)

Vetoautona henkilö- tai pakettiauto (kokonaismassa enintään 3500 kg) ja perävaununa kokonaismassaltaan yli 750 kg painava perävaunu, jolloin kokonaismassa yhdistelmässä enintään 4250 kg. Käsittelykoe ja ajokoe, ei teoriakoetta.

BE-luokka (Pikku-E)

Vetoauto on B-luokan ajoneuvo, kokonaismassa enintään 3500 kg ja perävaunun kokonaismassa on yli 750 kg ja enintään 3500 kg

Kuljettajatutkinto:

Tutkintoon pääsemisen edellytykset: (AKA 28§)
voimassa oleva ajokorttilupa tutkinnon suorittajalla on Suomessa B-luokan ajo-oikeus tai hän on suorittanut täällä B-luokan tutkinnon tai hänellä on ulkomailla myönnetty vastaava ajokortti (B) tai hänellä on ollut aikaisemmin Suomessa BE-luokan ajoneuvoyhdistelmän ajo-oikeus tai hänelle on ulkomailla myönnetty vastaava ajokortti (BE)

Ajokokeessa käytettävä ajoneuvo: (AKA LMp 14§)
vetoautona B- luokan ajoneuvo (kokonaismassa enintään 3500 kg) yhdistelmän yhteenlaskettu rekisteröity kokonaismassa on yli 3500 kg perävaunun kokonaismassa on vähintään 1000 kg ja todellinen vähintään 800 kg vetoauton ja perävaunun suurin rakenteellinen nopeus on vähintään 100 km/h perävaunun korirakenne ja kuorma kuormatilan leveydeltä on vähintään vetoauton ohjaamon korkuinen, tai kapeampikin edellyttäen kuitenkin, että kuljettajan näkymä taakse on mahdollinen vain käyttämällä ulkopuolisia taustapeilejä.

Teoriakoe: 10 e-luokkaa koskevaa erityiskysymystä
Käsittelykoe: Trafin ohjeiden mukaisesti
Ajokoe: Trafin ohjeiden mukaisesti ajokokeen kesto 45 min (sis. käsittelykokeen)

C1-luokka

Muut kuin D1- tai D-luokan ajoneuvot, joiden kokonaismassa on yli 3 500 kg mutta enintään 7 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.

C1E-luokka

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 750 kg edellyttäen, että ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 12 000 kg.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on on yli 3 500 kg edellyttäen, että ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 12 000 kg.

Esimerkkejä C1E-luokan ajoneuvoyhdistelmistä:

C1E-luokan ajokortilla saa kuljettaa yhdistelmää, jossa

1. vetoauton kokonaismassa on enintään 7 500 kg, hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on yli 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 12 000 kg.

2. vetoauton kokonaismassa on enintään 3 500 kg, hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on yli 3 500 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 12 000 kg.

C-luokka

Muut kuin D1- tai D-luokkaan kuuluvat ajoneuvot, joiden kokonaismassa ylittää 3 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on tähän luokkaan kuuluva vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.

Ajo-oikeuden saava on täyttänyt 21 vuotta tai, jos henkilöllä on muu kuin nopeutetusti suoritettu kuorma-auton kuljettajan perustason ammattipätevyys, 18 vuotta.

Facebook-sivuillamme on yli 39 000 tykkääjää, tule sinäkin mukaan!

Siirry Helsinki Caravanin Facebook-sivuille

Helsinki Caravanin Facebook-sivut

Katso mielenkiintoisia caravanaiheisia videoita

Olemme keränneet sinulle caravanaiheisia videoita eri lähteistä. Videot löydät Helsinki Caravanin Youtube-kanavalta, jonne myös lisäämme uutta sisältöä säännöllisesti. Tarkista siis tilanne aina kun mahdollista.

Klikkaa alla olevaa painiketta ja pääset selaamaan videokirjastoamme. Tilaamalla YouTube-kanavamme pysyt kartalla uusimmista videoistamme!

Siirry Helsinki Caravanin Youtube-kanavalle

Helsinki Caravanin Youtube-kanava

Instagram-sivuiltamme löydät runsaasti caravanaiheisia kuvia ja videoita

Siirry Helsinki Caravanin Instagram-sivuille

Helsinki Caravanin Instagram-sivut

Matkailuajoneuvon ensiostajan opas

Oletko hankkimassa ensimmäistä matkailuautoasi tai -vaunua? Tämän oppaan avulla saat kullan arvoista tietoa etsintäsi tueksi.

Lue opas

Helsinki Caravan Oy
Mestarintie 2, 01730 Vantaa
Puh. 0300 472 370

Helsinki Caravanin Youtube-videot Helsinki Caravan on Facebookissa! Helsinki Caravan Instagramissa

Palvelemme:
ma 8–18
ti–pe 8–17
la suljettu

Kerro meistä myös muille! Olemme ilahtuneita, jos bloggaat, twiittaat tai jaat sivustomme sisältöä Facebookissa, Instagramissa tai muissa some-kanavissa. Mainitsethan kuitenkin aina lähteen. Kiitos käynnistä!


Kotisivut yritykselle: Sivumestari